söndag 29 juni 2008

Välkomna till Umeå Pride 25-27:e september

SFQ Umeå och RFSL Umeå tillkännager stolt att vi den 25-27:e september kommer att anordna en pridefestival i Umeå! Temat för årets festival är ”Inblick och utblick”. Med detta menar vi att vi vill belysa homo-, bi-, trans- och queerfrågor såväl internationellt som i Sverige och även visa på den mångfald som hbtq-rörelsen inrymmer.

Umeå Pride kommer att inledas under torsdagen med ett dialogmöte, i led med Kulturhuvudstad 2014-satsningen, på temat ”Unga, sexualitet och identitet”. Denna kväll anordnas på Ungdomens Hus Hamnmagasinet och kommer innehålla en mängd olika aktiviteter. Under fredagen 26:e september kommer det vara en HBTQ-dag på Umeå Universitet med en olika föreläsningar och workshops. Bl a kan nämnas representanter från Kampanj mot homofobi i Polen som kommer tala om hbgt-läget där. Lena Thomasson kommer att föreläsa om intersektionalitet, rum, klass och queer kultur. Arawn Repka kommer att föreläsa om transaktivism i samarbete med Alex Fridunger som håller en workshop om normer i allmänhet och heteronormen i synnerhet genom projektet Bryts pedagogik. Fler föreläsningar väntas tillkomma. Alla föreläsningar är kostnadsfria och öppna för alla.

På fredagskvällen kan musikälskare söka sig till Verket där en stödspelning för internationell hbtq-solidaritet ordnas. Överskottet går till Kampanj mot homofobi’s verksamhet samt Warszawa Pride 2009. På scen står bl a The Koo-Koo’s och Curlew. DJ Lenny från klubb Subjekt håller igång festen mellan banden. Festen är från 18+, endast förköp gäller. Mer info kommer!

Lördagen inleds med en prideparad där alla som vill är varmt välkomna att delta! Efter detta kommer det att hållas tal. Senare hålls en paneldiskussion om mångfald inom hbtq-rörelsen. Representanter från SFQ, RFSL, RFSL ungdom nord, Silverklubben och Bryt! har bjudits in att sitta med i panelen.

Festivalen avslutas med en stor pridefest på Norrlandsoperan där DJ Pinktrol från The Spot i Stockholm sätter dansgolvet i gungning med hiphop, dancehall, r’n’b, electro och pop. Festen är från 18+, prisuppgifter släpps längre fram.

Varmt välkomna till Umeå Pride!

/Umeå Pride Crew

Inga kommentarer: